Label-TitleÇİKOLATALI VİŞNELİ TURTA
İçİndekİler
- 150 g kedi dili bisküvi
- 125 g tereyağ
- 5 yemek kaşığı kakao tozu
- 3 yemek kaşığı vişne suyu
- 2 büyük bardak vişne (çekirdeksiz)
- 2 paket Jöle
- 135 g (2/3 su bardağı) şeker
- 175 g Labne Peynir
- 300 g yoğurt
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- 1 paket toz jelatin
- 50 g Milka Sütlü Çikolata (rendelenmiş)
Yapılışı
1
Step
Kedi dili bisküviyi tamamen ufalayın. Tereyağını eritin, kırıntılarla ve kakao tozuyla karıştırın ve içine pişirme kağıdı konulmuş kelepçeli bir kalıba bastırın, vişne suyunu tabana dökün.
2
Step
Vişneleri süzün, suyunu ayırın. Vişneleri tabanı kaplayacak şekilde kelepçeli kalıbın içine yayın, kalan vişneleri süsleme için ayırın.
3
Step
Jöleyi 4 yemek kaşığı şekerle ve 500 ml vişne suyuyla pürüzsüz olana kadar karıştırın. Karıştırırken bir taşım kaynatın. Jöleyi vişnelerin üzerine dökün ve ardından kelepçeli kalıbı soğumaya bırakın.
4
Step
Labne peyniri, yoğurdu ve limon suyunu elektirkli el mikseri ile karıştırın.
5
Step
Jelatini 150 ml soğuk suda 10 dakika bekletin. 75 gr şeker ekleyin ve jelatin eriyene kadar karıştırarak ısıtın; hızlı bir şekilde labne peyniri ilave edin. Kremayı kelepçeli kalıba doldurun ve turtayı 3 saat soğumaya bırakın. Servis etmeden önce rendelenmiş çikolata ve vişneyle süsleyin.
- Hazırlama SÜRESİ 45 dakika
Enerji ve besin öğeleri
|
|
Enerji |
15.934 kj |
kcal |
3.805 kcal |
Yağ |
226 g |
Karbonhıdrat |
266 g |
Protein |
166 g |
Web sitemizi açtığınızda, bilgisayarınıza
"cookie". (çerez) yerleştirebiliriz. Böylece siteyi ziyaret ederken tercihlerinizi kaydetmeniz sağlanarak çevrim içi tecrübeniz gelişecektir.