Label-TitleÇOKOZEBRA TURTA
İçİndekİler
- 150 g kepekli bisküvi
- 125 g tereyağ
- 175 g Labne Peynir
- 200 g krema
- 1 paket toz jelatin
- 75 g (1/3 su bardağı) şeker
- 100 g Milka Sütlü Çikolata
- 100 g Milka Beyaz Çikolata
Yapılışı
1
Step
Bisküvileri bir buzdolabı poşetine doldurun, torbayı kapatın ve içindekileri bir oklava veya elle iyice ufalayın. Tereyağını eritin, kırıntılarla karıştırın ve hepsini içine pişirme kağıdı konulmuş kelepçeli bir kalıba basın.
2
Step
Labne peyniri elektrikli el mikseriyle karıştırın. Kremayı katılaşıncaya kadar çırpın.
3
Step
Jelatini 150 ml soğuk suda 10 dakika kabarmaya bırakın. Şeker ekleyin ve jelatin ve şeker eriyene kadar hepsini karıştırarak ısıtın. Hızlı bir şekilde labne peyniri ilave edin. Kremayı da ekleyerek karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı ikiye ayırın.
4
Step
Milka sütlü çikolatayı ve Milka beyaz çikolatayı ayrı olarak mikrodalgada düşük güçte veya benmari usülüyle eritin. Her birini karışımın bir yarısına karıştırın.
5
Step
Karışımı zebra desenli olarak kelepçeli kalıba doldurun. Bunun için önce 1 küçük kepçe açık renk karışımı kelepçeli kalıbın ortasına koyun. Her defa bunun üzerine 1 küçük kepçe koyu renk karışım koyun. Bu şekilde, açık ve koyu karışımı her zaman değişimli olarak doğrudan birbirlerinin üzerine doldurun. Karışım düz bir şekilde yayılmazsa, kalıbı hafifçe sallayın. Turtayı 3 saat soğumaya bırakın. Servisten önce isteğe göre çikolata parçaları ve ahududuyla süsleyin.
- Hazırlama SÜRESİ 35 dakika
Enerji ve besin öğeleri
|
|
Enerji |
19.305 kj |
kcal |
4.610 kcal |
Yağ |
334 g |
Karbonhıdrat |
342 g |
Protein |
64 g |
Lif |
06 g |
Web sitemizi açtığınızda, bilgisayarınıza
"cookie". (çerez) yerleştirebiliriz. Böylece siteyi ziyaret ederken tercihlerinizi kaydetmeniz sağlanarak çevrim içi tecrübeniz gelişecektir.