Label-TitleFUTBOL FANATİĞİ TURTA
İçİndekİler
- 1 paket Jöle (Yoğurt aromalı)
- 150 g Milka Sütlü Çikolata
- 150 g kedi dili bisküvi
- 125 g tereyağ
- 175 g Labne Peynir
- 300 g yoğurt
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- 1 paket toz jelatin
- 75 g (1/3 su bardağı) şeker
Yapılışı
1
Step
Jöleyi paketin üzerindeki talimata göre hazırlayın, bu esnada 500 ml su yerine sadece 250 ml su kullanın. Derin bir tabağa doldurun ve soğumaya bırakın.
2
Step
50 g çikolatayı benmari usülü veya mikrodalgada eritin, sıvı çikolatayı düz bir tabakta düz olarak yayın, soğumaya bırakın ve ardından altıgen şeklinde kesin.
3
Step
Kedi dili bisküvileri bir buzdolabı poşetine doldurun, torbayı kapatın ve içindekileri bir oklava veya elle iyice ufalayın. Yarım tablet çikolatayı rendeleyin. Tereyağını eritin, kırıntılarla ve rendelenmiş çikolatayla karıştırın ve içine pişirme kağıdı konulmuş kelepçeli bir kalıba basın.
4
Step
Labne peyniri, yoğurdu ve limon suyunu elektrikli el mikseri ile karıştırın.
5
Step
Jelatini 150 ml soğuk suda 10 dakika bekletin. Şeker ekleyin ve hepsini jelatin eriyene kadar karıştırarak ısıtın. Hızlı bir şekilde labne peyniri ilave edin.
6
Step
Katı jöleyi turta tabanının ortasına dökün. Üstünü kremayla kaplayın, turtayı en az 3 saat soğumaya bırakın. Altıgen çikolataları turtanın üzerine döşeyin. Kalan çikolatayı eritin, bir buzdolabı poşetine doldurun, poşetin bir köşesini kesin ve sıvı çikolatayı futbol topu deseni oluşacak şekilde turtanın üzerine sıkın.
- Hazırlama SÜRESİ 40 dakika
Enerji ve besin öğeleri
|
|
Enerji |
18.384 kj |
kcal |
4.390 kcal |
Yağ |
248 g |
Karbonhıdrat |
339 g |
Protein |
184 g |
Web sitemizi açtığınızda, bilgisayarınıza
"cookie". (çerez) yerleştirebiliriz. Böylece siteyi ziyaret ederken tercihlerinizi kaydetmeniz sağlanarak çevrim içi tecrübeniz gelişecektir.